فاطمه ترکمان اسدی گفت: طرح پزشک خانواده از شهر کبودرآهنگ با ۲۲ هزار جمعیت آغاز میشود سپس در دیگر مناطق اجرایی میشود.
او گفت: با اجرای این طرح، نظام ارجاع و سطح بندی دریافت خدمات از پزشک عمومی، متخصص و فوق متخصص نیز رعایت میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: برای اجرای این طرح علاوه بر ضرورت پیش بینی نیروی انسانی و امکانات فیزیکی مورد نیاز، نیازمند فراهم کردن بستر فکری و فرهنگی جامعه برای اقبال مردم از این طرح هستیم.
ترکمان اسدی گفت: خدمات بهداشتی برای دانشگاه علوم پزشکی هزینه بر است با این وجود این خدمات با کمترین تعرفه و حتی رایگان در اختیار مردم قرار میگیرد.
او از مردم خواست در ارتقای سلامت همکاری لازم را داشته باشند و با مراجعه به موقع به مراکز خدمات جامع سلامت و شروع بهنگام مراقبتهای لازم و انجام غربالگری از بیماریهای احتمالی پیشگیری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: بیش از ۹۰ درصد مراجعان با ویزیت پزشک عمومی کارشان انجام میشود و در صورت نیاز به متخصص یا فوق متخصص ارجاع داده میشوند.
ترکمان اسدی گفت: غربالگری در مناطق روستایی جدی گرفته میشود، اما شهرنشینان کمتر به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه میکنند یعنی مراقبتهای سلامت در شهر مغفول مانده است.
او گفت: بر اساس آخرین ارزیابیهای صورت گرفته ۳۵ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال فشار خون دارند که در صورت مراجعه دیر هنگام و تاخیر در تشخیص و درمان بروز دیگر بیماریها از جمله سکته مغزی و از بین رفتن کلیهها را در پی خواهد داشت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: همچنین ۱۰ درصد افراد بالای ۳۰ سال به دیابت مبتلا هستند اگر به موقع مراجعه و مراقبتهای لازم را انجام دهند عوارض بعدی را شاهد نخواهیم بود.
ترکمان اسدی گفت: هدف معاونت بهداشتی، تامین سلامت در تمامی ابعاد روانی و جسمی برای هم استانیها و سپس حفظ و ارتقای آن از مرکز شهر تا دور افتادهترین نقاط است.
او گفت: معاونت بهداشتی دارای ۹ مرکز بهداشتی شهرستانی، یک آزمایشگاه مرجع مولکولی برای تستهای گران و تخصصی از جمله آنفولانزا است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: این دانشگاه دارای یک آزمایشگاه آب و فاضلاب به منظور نظارت بر سلامت آب، غلظت و املاح آن دارد و این آزمایشگاه به عنوان مرجع کشوری مطرح و نمونههای آب از سایر استانها را نیز دریافت میکند.